Představte si, že jste se právě vrátili z dovolené, jste notně unaveni po cestě, což podpořil i časový posun v letecké přepravě, a těšíte se, až si doma dáte teplou sprchu a zajdete na něco dobrého k snědku do místní restaurace. Pozvolna odemykáte vchodové dveře a namísto vůně útulného bytu se na vás z předsíně vyvalí kaluž vody. Vstoupíte dovnitř a těch kaluží je v bytě celá řada, některé jsou hlubší, jiné mělčí, koberec se proměnil spíše v podvodní mechový porost a voda na podlaze již poznamenala většinu vašeho nábytku.

instalatérský hasák

Naštěstí máte při ruce telefonní číslo na havarijní služby kanalizace-instalateri.cz instalatérů a těm do telefonu můžete směle nahlásit, že vám teče do bot. Doslova, i obrazně. Instalatéři nenechávají nic náhodě, usedají do výjezdového vozidla a během hodiny jsou již na vaší adrese. A právě v té chvíli vám dochází, jak důležité bylo uložit si na instalatérskou firmu telefonní číslo v předstihu.

tekoucí voda

Proč je důležité mít kontakt na havarijní servis již uložený

Ušetříte čas – kdyby se vám stalo něco podobného, jedna z nejdůležitějších věcí, co musíte udělat, je vypnout hlavní jistič elektrického proudu kvůli nebezpečí smrtelného úrazu. Pak budete muset začít hledat instalatéry, zřejmě na mobilu přes data, protože váš router v bytě bude mimo provoz. Tím se značně zdržíte a uplyne třeba další hodina, než si vyberete z několika firem tu optimální. Za tu dobu by už instalatéři mohli být u vás a začít situaci řešit.

Likvidace škod – namísto toho, abyste začali ihned likvidovat škody a zbavovat byt vody, budete se zdržovat vyhledáváním instalatérů, a v tu chvíli vám skutečně „poteče do bot“.

Dobrá rada nad zlato – máte-li uložené telefonní číslo na dobrou instalatérskou firmu, ta vám po zavolání v rámci služeb nejspíš vhodně poradí, co dělat do jejich příjezdu. Může vám tak výrazně pomoci zmírnit následky této události. Například byste neměli zapomenout zavřít hlavní uzávěr vody. Zároveň můžete mezitím alespoň vizuálně prověřit, zda voda neodtéká z radiátorů ústředního topení. Tehdy se vyplatí zkontrolovat tlakoměr na potrubí u kotle a dle toho případně vypustit zbývající vodu z topného systému.

Similar Posts