Záchranná vesta

Máte doma starší záchrannou vestu a stále vám dobře slouží? Možná, že se ale jedná o starý systém zavazování na tkaničky, a to vám někdy může tak zkomplikovat život, že o něj můžete i přijít. Nevěříte? Pak si vyslechněte příběhy, které se mohou přihodit i vám.

dětská obuv na suchý zip

Vodáci, kteří se převrhnou na jezu nebo v místech, které je nutné podplavat, abyste unikli překážce ve vodě anebo aby vás proud (vracák) nestahoval pod hladinu, mohou utonout jen proto, že mají na sobě záchrannou vestu. Ano, toto jsou paradoxní situace, kdy je vám vesta na nic, a vy jí musíte co nejrychleji svléknout, abyste si zachránili život plaváním a potopením pod hladinu. Tehdy se počítá každý zlomek sekundy a odepnout vestu zavázanou na tkaničky, které se ve vodě nasáknou a zadrhávají o sebe, je téměř nemožné. Nemusí se vám to vůbec podařit, zatímco vesta zapnutá na suchý zip Prima obchod je rozepnutá během setiny sekundy. Prakticky ihned. Výhodou suchého zipu je, že perfektně drží i pod hladinou, takže vám vesta slouží všude, kde ji potřebujete, ale když jí chcete rozepnout, suchý zip ihned povolí a nebude situaci komplikovat.

suchý zip - princip bodláku

Pohodlné tepláky a kalhoty

Někteří výrobci již přišli na to, že mnohem výhodnější, než opasek s poutky a složitým a mnohdy nepřesným zapínáním, je suchý zip. Stačí jej pořídit v dostatečné šíři a přišít do pasu, který chcete zapínat. Spoj bude perfektně držet u sportovních kalhot (outdoorových, lyžařských, cyklistických, turistických), ale i u kalhot běžných vycházkových či pracovních, anebo u klasických domácích tepláků. Tam to rovněž oceníte, protože tkanička v pase je mnohdy spíš pro zlost a navíc škrtí. Využijte tedy předností tohoto fantastického vynálezu pro zlepšení vašeho života. Díky suchému zipu o vašich kalhotách ani nebudete vědět, že je máte na sobě, a můžete se tak naplno věnovat vaší oblíbené činnosti.

Similar Posts